Magična istočna Srbija

Rajačke pimnice i Feliks Romuliana - dvodnevni izlet

Prvi dan

Polazak iz Novog Sada u 07:00h ispred Hotela Sajam. Polazak iz Beograda u 08:30h. Prvo stajanje na ovom našem putovanju po Srbiji pravimo u neobičnim Moravskim konacima. Nastavak vožnje do Gamzigradske banje i obilazak postrojenja hidroelektrane Gamzigrad 1909.g., konstruisane od strane Đorđa Stanojevića, sledeći Tesline patente i projekte. Nastavak putovanja do arheološkog nalazišta Felix Romuliana koja se od 2007.g. nalazi na UNESCO listi kulturne baštine sveta. Nekadašnje rimsko utvrđenje, palata i memorijalni kompleks je podigao jedan od 17 rimskih imepatora rođenih na teritoriji današnje Srbije - Kaius Valerije Galerie Maksimilijan. Saznajmo sve Galerijevom ediktu i drugo o ovom vladaru, prethodniku cara Konstantina. Odlazak zatim do Zaječara.  Obilazak Narodnog muzeja, turske vodinice, spomenika Nikoli Pašiću i drugim spomenicima iz prošlosti ovog kraja. Odlazak do Negotina, smeštaj u hotel – Vila Deluxe. Večera. Noćenje.

Drugi dan

Doručak u 8 h. Obilazak znamenitosti grada: rodna kuća Stevana Mokranjca - kuća najvećeg srpskog kompozitora iz sredine XIX veka, Konak kneza Todorčeta, izgrađenog sredinom XIX veka - najstarija varoške kuće u Negotinu, a danas muzej Hajduk Veljka. Posetićemo i spomen sobu Đorđa Stanojeviča, rođenog Negotinca, savremenika i velikog prijatelja Nikole Tesle. Stanojević je bio profesor, rektor Beogradskog univerziteta, pionir elektrifikacije u Srbiji. Nastavak vožnje ka Rajačkim pimnicama - neobično naselje kuća od tesanog kamena povezanih ulicama, sokacima i trgovima, sagraćenih u 18. veku samo za njegovo veličanstvo VINO! Degustacija vina, zabava i druženje uz muziku. (Tokom šetnje kroz pimnice posetićemo i neobično groblje u ovom selu). Polazak iz Pimnica oko 15 h da bismo oko dva sata kasnije stigli do Majdanpeka. Poseta Rajkovoj pećini, najvećoj pećini u Srbiji koja je dostupna turistima u našoj zemlji. Hajduk Rajko je kažu u ovoj pećini negde skrivao blago koje je otimao od Turaka. Proći ćemo oba „horizonta“, i suvi i rečni (ovde izvire zlatonosna reka Pek). Na polasku, napravićemo kratak foto-stop kod otvorenog okna rudnika zlata u Majdanpeku a zatim nastaviti put preko Homoljskih planina, Kučeva do Beograda. Dolazak u Beograd i Novi Sad u kasnim večernjim satima.

Cena: 5790 RSD

Uključeno u cenu:

· Prevoz autobusom turističke klase po programu
· Smeštaj u Negotinu u dvokrevetnim sobama sobi na bazi polupansiona (doručak-večera)
· Degustacija vina u Rajačkim pimnicama
· Licencirani turistički vodič tokom trajanja ture
· Organizacioni troškovi agencije

Nije uključeno u cenu:

· Ručak u Rajačkim pimnicama (1200 din – ručak i vino u neograničenim količinama)
· Ulaznice u Negotinu 200
· Ulaznice u Zaječaru 400
· Ulaznice za Rajkovu pećinu 250
· Ostali troškovi koji nisu predvidjeni programom  (Individualni troškovi putnika)

Promotivna cena važi isključivo za uplate do 15 dana pre polaska na putovanje. Minimum za realizaciju programa po promotivnoj ceni je 25 osoba.

U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. U slučaju otkaza od strane putnika, primenjuju se otkazne uzanse YUTA.

Uslovi plaćanja:

Putovanje se može platiti u više rata. Do polaska je potrebno isplatiti 50% a ostatak na čekove u ratama po dogovoru. Doplata za polazak iz Novog Sada 650 din. Polasci iz Novog Sada će se realizovati tokom jula i avgusta.

Trenutno nema postavljenih komentara za ovaj program

PRIJAVA ZA PUTOVANJE

Molimo Vas, unestite sve tražene podatke
Ovaj verifikacioni broj unesite u polje