Dvorci Vojvodine i Čenejski salaši

Polazak iz Beograda u 8:00 h sa parkinga preko puta Buvlje pijace.

Naše prvo zaustavljanje biće u kaštelu Ečka u blizini Zrenjanina. Obilazak parka dvorca grofa Lazara Lukača i crkve iz 1711. godine, u kome je nekada svirao Franc List a glavni gost bio grof Esterhazi. Kao i mnogi drugi dvorci i ovaj krije brojne surove priče o prokletstvu bogatstva, kocki, ubistvima, nesrećnoj ljubavi. Ovaj Kaštel su često posećivali austro – ugarski prestolonaslednik Franc Ferdinand i srpski prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević a danas je hotel sa 4* i omiljeno mesto ljubitelja prirode i mira.

Put nastavljamo ka Bečeju i dvorcu Fantast, imanju veleposednika Bogdana Dunađerskog. Ovde ćemo čuti sagu o Dunđerskima ili kako ih je jedan inspirativan novinar nazvao "Vojvođanski Karingtoni! Razmrsivaćemo slojeve mitova i istine, te kontraverzne priče o najbogatijoj vojvođanskoj porodici koja u sebi nosi gospodski duh ali i delić prokletstva o kome se i danas priča. Posetićemo i crkvicu kojoj je Uroš Predič podario freske zamenivši likove svetaca sa likovima lokalnih ljudi. Pažnju će svakako privući i ergela konja a oni koji budu želeli, imaće prilike i za malo jahanja ili šetnje kroz parkove dvorca.

Ovoga puta umesto Dvorca u Kulpinu koji tokom zime ne radi, posetićemo muzej pivare u Čelarevu i uživati u degustaciji piva. Muzej je otvoren 116 godina nakon otvaranja pivare i posvećen je upravo samom osnivaču pivare – poznatom veleposedniku Lazaru Dunđerskom. Ovakav jedinstveni mini centar koji je spoj tradicionalnog i modernog uvešće Vas u priču koje je prvo pivo nastalo iz ove fabrike, kako su se i na koji način dopremali sastojci. Avanturu u istoriju pivare moći ćete da vidite kroz stare slike i pisma lazara Dunđerskog, kao i kroz ugostiteljski inventar koji se koristio pre 100 godina. Posle obilaska pivare, proći ćemo pored dvorca porodice Dunđerski iz XVIII veka koji je nažalost zatvoren za posetioce, ali se možemo prošetati njegovim parkom i čuti priču o njegovom nastanku.

Nastavljamo putovanje ka ka jednom od čenejskih salaša, gde ćemo uživati u  Slow food je  konceptu vojvođanskog života - polako i natenane. Uživaćemo u tradicionalnim specijalitetima Vojvodine u debelom hladu starih dudova (bez kojih salaš i ne može biti salaš u Vojvodini). Polazak za Beograd oko 19 h. Dolazak u večernjim časovima.

Promotivna cena: 2.950 RSD
Penzioneri: 2.750 RSD
Deca: 2.450 RSD

Uključeno  u cenu:

· Prevoz prema programu
· Usluge stručnog vodiča prema programu
· Troškove organizatora putovanja
· Ulaznice prema programu (Dvorac Fantast 180 din, Kaštel Ečka 150 din)
· Ručak na nekom od čenejskih salaša

Nije uključeno u cenu:

· Piće tokom ručka
· Ostale troškove koji nisu predviđeni programom

Promotivna cena važi isključivo za uplate do 10 dana pre polaska na putovanje. Minimum za realizaciju programa po promotivnoj ceni je 25 osoba.

Datumi polazaka za 2017. godinu: 29.01.; 14.02., 18.02., 08.03., 11.03., 26. 03., 08.04., 23.04., 29.04., 30.04., 13.05., 28.05., 10.06., 25.06., 08.07., 23.07., 12.08., 27.08., 09.09., 24.09., 14.10., 29.10., 11.11., 26.11.2017.

U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 3 dana pre početka putovanja. U slučaju otkaza od strane putnika, primenjuju se otkazne uzanse YUTA.Organizator putovanja Magelan travel.

Putovanje se može platiti u više rata. Do polaska je potrebno isplatiti 50%, a ostatak na čekove u ratama po dogovoru.

Minimum za realizaciju ovog programa po navedenoj ceni je 25 putnika. U slučaju manjeg broja putnika organiazator zadržava pravo otkaza aranžmana.

Trenutno nema postavljenih komentara za ovaj program

PRIJAVA ZA PUTOVANJE

Molimo Vas, unestite sve tražene podatke
Ovaj verifikacioni broj unesite u polje