Topola, Oplenac i etno sela Šumadije

Polazak iz Novog Sada u 08:00 h sa parkinga kod hotela Sajam, a iz Beograda sa parkinga preko puta Buvlje pijace na Novom Beogradu u 09:30 h.

Dolazak i razgledanje Topole smeštene u slikovitom srcu Šumadije.  U tzv. Karađorđevom gradu, ostatcima utvrđenja iz Prvog srpskog ustanka, posetićemo muzej posvećen ustaniku i njegovim učesnicima. Odmah do muzeja nalazi se i stara crkva, Karađorđeva zadužbina i u njoj prelepo rezbaren ikonostas, rad mijačkih majstora iz Makedonije.

Potom odlazimo do crkve Svetog Đorđa, mauzoleja porodice Karađođević na vrhu Oplenca. Ova crkva zaista ostavlja bez daha. Crkva dominira svojim položajem na vrhu brda i okružena je lepo uređenim parkom i šumom.Petokupolna crkva je izgrađena u vizantijskom stilu i obložena je belim venčačkim mermerom.

Jedinstvena je po tome što je prekrivena mozaicima (40 miliona kockica u 15,000 nijansi). Među mozaicima su i kopije najlepših fresaka iz 60 srpskih manastira, 725 kompozicija sa 1500 figura, što je lini pravom antologijom srpskog srednjevenkovnog fresko slikarstva. U crkvi se nalazi i raskošna kripta sa ostacima 25 člana porodice Karađorđević medju kojima i Kralja Petra II, poslednjeg srpskog kralja, čije su mošti donešene nedavno donešene. Nećemo propustiti ni posetu kući Petra I Oslobodioca u kojoj se danas nalazi muzej galerija sa postavkama vezanim za život ove dinastije. Među predmetima se nalaze i neki predmeti neprocenjive vrednosti.
Potom odlazimo do etno krčme i vajata "Karađorđev vajat" na brdu iznad Orašca. Ovo je prvo etno selo podignuto u Šumadiji a prve goste primili su ovde 2003. Odlična hrana pripremljena po tradicionalnim receptima, čist vazduh, nadmorska visina od 380 m i predivni šumadijski pejzaži, odmoriće vaše oči i dušu. Po završetku ručka sići ćemo do Marićevića jaruge, mestu gde je napravljen dogovor o podizanju Prvog srpskog ustanka a zatim posetiti i muzej i ceo komplex spomen parka Orašac.

Povratak za Beograd i Novi Sad predveče.

Promotivna cena: 2.900 RSD
Penzioneri: 2.750 RSD
Deca: 2.350 RSD

Doplata za polazak iz Novog Sada 750,00 RSD.
Polasci: svake nedelje

Uključeno u cenu:

· Transfer prema programu
· Usluge licenciranog turističkog vodiča
· Organizacione troškove
· Ulaznice za kompleks zadužbine Kralja Petra I Karađorđevića 400 din
· Ručak u Karađorđevom vajatu
· Ulaznica za muzej u Orašcu  i poseta Marićevića jaruga – 150 din po osobi

Nije uključeno u cenu:

·    Piće tokom ručka
·    Ostale troškove koji nisu predviđeni programom putovanja (individualne troškove)

Doplata za polazak iz Novog Sada 750 din. Polazak u 7:00 h sa parkinga kod hotela Sajam. Promotivna cena važi isključivo za uplate do 10 dana pre polaska na putovanje. Minimum za realizaciju programa po promotivnoj ceni je 25 osoba.

U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 3 dana pre početka putovanja.

U slučaju otkaza od strane putnika, primenjuju se otkazne uzanse YUTA.

Putovanje se može platiti u više rata. Do polaska je potrebno isplatiti 50% a ostatak na čekove u ratama po dogovoru.

Deca do 7 godina putuju besplatno u pratnji dve odrasle osobe. Deca od 7-12 godina plaćaju 2.350 din.
U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 3 dana pre početka putovanja. U slučaju otkaza od strane putnika, primenjuju se otkazne uzanse YUTA. Organizator putovanja Magelan travel.

Trenutno nema postavljenih komentara za ovaj program

PRIJAVA ZA PUTOVANJE

Molimo Vas, unestite sve tražene podatke
Ovaj verifikacioni broj unesite u polje