NAJBOLJE IZ SRBIJE - THE BEST OF SERBIA

1. dan  BEOGRAD
Dolazak na Beogradski aerodrom. Transfer do hotela. Panoramsko razgledanje Beograda: Trg Slavije, Beogradska palata, Beli dvor, Skupština grada Beograda, Savezna skupština, Terazije, Nacionalni teatar, Nacionalni muzej, luksuzni kvart Dedinje I Kuća cveća. Večera u nacionalnom restoranu. Noćenje.

2. dan   BEOGRAD
Doručak. Pešačka tura – Knez Mihajlova Ulica, sa atmosferom nekadašnjih vremena, prošarana glamuroznim I modernim prodavnicama. Kalemegdanska tvrđava, sa svojim Kalemegdanskim parkom, pruža neverovatan pogled na reke Savu i Dunav i dočarava duh turbulentne istorije grada. Poseta Hramu Svetog Save – najvećem pravoslavnom hramu na Balkanu, sagrađenom u srpsko-vizantijskom stilu.
Popodne moguće krstarenje na rekama ili slobodno popodne za šoping u modernim šoping centrima (Ušće i Delta City).
Večra na splavu na Savi. Noćenje.

3. dan  BEOGRAD – NOVI SAD
Nakon doručka nastavak putovanja do Fruške Gore, nacionalnom parku,  poznatom kao „Treća Sveta Gora“ zbog svojih 17 pravoslavnih manastira, koji datiraju još iz 14. veka. Ovi manastiri su proglašeni spomenikom kulture izuzetnog značaja. poseta manastirima Krušedol i Grgetek.  Nakon toga, poseta Sremskim Karlovcima, gradić bogat istorijom i tradicijom pravljenja vina. Poseta muzeju pčelarstva i podrumu vina ˝Živanović˝ uz degustaciju vina i meda. Upoznavanje Novog Sada, drugog najvećeg srpskog grada i centra kulture, smeštenog na obalama Dunava. Pet pravoslavnih crkava, jevrejska sinagoga, i katolička katedrala u samom centru grada, simbolizuju multikulturalizam Novog Sada.
Smeštaj u hotel. Večera u nacionalnom restoranu sa vojvođanskim specijalitetima.. Noćenje.

4. dan  NOVI SAD – OPLENAC – ZLATIBOR
Doručak. Nastavak putovanja prema zapadnoj Srbiji. Dolazak na brdo Oplenac i poseta crkvi Svetog Đorđa na njegovom vrhu i mauzoleju Karađorđevića, koji je izgrađen od belog mermera, prema željama i planovima Kralja Petra prvog. U ovoj crkvi su četiri kralja, kao i 18 članova Karađorđević dinastije, sahranjeni u kripti, a njihove grobnice od oniksa predstavljaju pravi dragulj srpskog istorijskog nasleđa.
Nastavak putovanja ka Zlatiboru, planinu poznatu po svojoj izvanrednoj lepoti, prostranim pašnjacima, živopisnim brdima, rekama i izvorima. Ova „zdrava“ planina je pogodna kako za relaksaciju, tako i za rekreaciju. Smeštaj u hotel. Večera. Noćenje.

5. dan   ZLATIBOR – MOKRA GORA
Doručak. Uživajte u Zlatiboru, planini zlatnih borova. Otkrijte Mokru Goru i Drvengrad, etno selo, koje je sagradio naš svetski poznat režiser Emir Kusturica. Vozite se Šarganskom osmicom, velelepnom prugom u obliku broja osam, 13.5 km dugačakom sa pogledom na planinu koji ostavlja bez daha.
Večera u nacionalnom restoranu. Noćenje.

6. dan ZLATIBOR – BEOGRAD
Doručak. Poseta živopisnom etno selu Sirogojno i muzeju na otvorenom - „Staro selo“. Selo je steklo svetsku popularnost zbog ručno rađenih džempera i pletiva sa motivima zlatiborskog područja. Slobodno vreme za šetnju i relaksaciju. Povratak za Beograd. Smeštaj u hotel. Večera u nacionalnom restoranu u čuvenoj boemskoj četvrti Skadarlija. Noćenje.

7. dan BEOGRAD (AERODROM)
Nakon doručka, transfer do aerodroma.
Poklon iznenađenja za uspomenu na Srbiju.

Dopunske informacije potražite na email adresi: inserbiatours@gmail.com  

Trenutno nema postavljenih komentara za ovaj program

PRIJAVA ZA PUTOVANJE

Molimo Vas, unestite sve tražene podatke
Ovaj verifikacioni broj unesite u polje